Image title

Op deze pagina vind je een overzicht van de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail deze dan naar communicatie@tpchardenberg.nl dan zorgen wij dat de vraag bij de juiste persoon of commissie terecht komt en op deze pagina gepubliceerd wordt.
 
Van hoe laat tot hoe laat kun je tennissen en padellen?
Je kunt tennissen en padellen van 8.30 tot 23.00 uur. 
 
Hoe kun je afhangen?
Je kunt zeer eenvoudig en snel een baan afhangen via de KNLTB Club App. Dit kun je thuis doen. Instructie kun je ook op onze website vinden.
Je kunt ook afhangen middels het digitale afhangbord in de hal van de Match. Deze hangt naast de tablet van de verlichting in de entree van de tennishal.
Hoe werkt dit? Met je ledenpas laat je het systeem weten dat je er bent. Het scherm vraagt met wie je wilt spelen, je haalt ook de pas van je tennismaatje door het systeem en dan zie je de banen en de beschikbaarheid. Selecteer een beschikbare baan en spelen maar!
Even zien hoe het werkt? Bekijk hier de video. Heb je hulp nodig bij het digitaal afhangen? Vraag dan even een van de andere leden, samen komen jullie er vast snel uit. Heb jij je ledenpas nooit opgehaald? Deze is verkrijgbaar bij de Match.
 
Is het park altijd toegankelijk?
Ja, het kan wel zijn dat het hek op slot is. Als lid kun je sleutelkaart van het hek krijgen. Deze kun je voor 5 euro aanschaffen bij Paul Meijerink (Vechtdal Tennis, 06-21914535) of bij Jacobine Wiechers-Tinselboer voorzitter@tpchardenberg.nl, 06-22847445
 
Hoe moet je het licht aan doen?
De bediening van de verlichting bevindt zich in de hal en in de kantine. Lees van te voren de instructie die ernaast hangt goed door! Slechts één keer drukken om een lamp aan of uit te zetten. Wij willen je vragen om alleen de baan te verlichten waar jij hebt gereserveerd. Maar ook om de verlichting uit te doen wanneer er na jou niemand anders komt om te tennissen. En ben jij de laatste die het park verlaat en zie dat er nog licht brandt op een andere baan. Schakel dan ook dat licht even uit. De club is immers van ons allemaal.
 
Moet je de banen slepen?
Alle banen (buiten- en binnenbanen) moeten na iedere partij worden geveegd, in cirkels, van buiten naar binnen. Hiermee worden de korrels die tijdens het spelen naar de buitenranden verschuiven weer terug geveegd naar het midden van de baan.
Let op: als het regent mogen de buitenbanen juist niet geveegd worden!
 
Kun je altijd spelen op de banen?
De banen zijn heel vaak beschikbaar voor recreatief tennissen. Bij uitzondering kan het zijn dat er geen banen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld tijdens toernooien. Ook weersomstandigheden kunnen een rol spelen, de banen worden dan gesloten worden. Er mag niet gespeeld worden op de banen:
1. Als er sneeuw op de baan ligt;
2. Als er sprake is van ijzel;
3. Bij temperaturen beneden -10 graden Celsius;
4. Bij opdooi na een periode van strenge vorst;
5. Wanneer de netten omlaag zijn.
Je mag NOOIT zelf de banen droogmaken, sneeuw verwijderen etc. Dit om te voorkomen dat de banen beschadigen.
Wanneer de banen door winterse omstandigheden worden gesloten dan zie je dit doordat er een bord geplaatst is aan het hek en op de homepage van onze website zal de tekst “Buitenbanen gesloten i.v.m. winterse omstandigheden” staan. De weersomstandigheden worden op de voet gevolgd door de wintercommissie en zodra de omstandigheden aanleiding geven zal er een dagelijkse inspectie plaatsvinden. Zodra de vorst uit de banen is en de sneeuw is verdwenen zullen de banen weer worden geopend. Tot die tijd mag er NIET gespeeld worden.

Wanneer is de Match open?
De Match kent variabele openingstijden. Deze zijn voor een deel afhankelijk van de bezetting op de banen.
In de avond is de Match normaliter geopend tot 23:00 uur, dit tenzij er bijzondere maatregelen gelden.
 
Ik heb nog geen KNLTB pas? Hoe kom ik hieraan?
Deze wordt je toegezonden als nieuw lid zodra deze binnen is..
 
Met welke schoenen mag ik op de banen?
Tennisschoenen met inwendig profiel en zonder scherpe randen aan de zool zijn toegestaan. Zaalschoenen mogen ook, qua profiel is dit prima maar ze bieden vaak minder stabiliteit voor je enkels.  
 
Niet toegestaan zijn:
- Vuile schoenen met modder, gravel en ander niet bij de baansoort horend vuil;
- Schoenen met stalen of plastic, al dan niet afschroefbare, noppen;
- Schoenen met een grof uitwendig profiel, zoals hockeyschoenen.
 
Moet ik voor padel extra betalen?
Nee, dat hoeft niet. Als je lid bent van TPC Hardenberg kun je ook gebruik maken van padel.
 
Kan ik alleen lid worden van padel?
Er is geen gesplitst lidmaatschap beschikbaar. Voor alleen padel of alleen tennis betaal je dezelfde contributie. Wat dus ook inhoudt dat je voor hetzelfde bedrag beide sporten kunt beoefenen.
 
Hoe lang mag ik per keer tennissen of padellen?
Door corona is de speeltijd tijdelijk aangepast, deze is gesteld op 45 minuten. Als er niemand na je komt spelen, kun je natuurlijk gewoon doorspelen, maar je mag niet aansluitend opnieuw afhangen.
 
Kan ik het een keer proberen?
Natuurlijk! Dat kan. Je registreert je online en wij nemen contact met je op. Je mag dan gratis tennis of padel proberen, mits er ruimte is op de banen. Normaal zou je vanuit de Match begeleid worden maar door Corona is dat op dit moment niet mogelijk.
 
Mag ik iemand meenemen?
Leuk! Wij juichen het toe dat je bekenden meeneemt naar de baan om het te proberen. Je mag maximaal drie keer een introducee meenemen om het te proberen. Je meldt je introducee online aan. Je mag dan gratis tennis of padel proberen, mits er ruimte is op de banen.
 
Kan ik een padelracket huren?
Dat kan! Zo kun je het een keer proberen en hoef je niet meteen materiaal aan te schaffen. De kosten bedragen €2 voor de padelrackets incl gebruik bal. Raak je een bal kwijt dan moet je €2 euro betalen. De ballen en rackets zijn beschikbaar via ons bestuurslid Rob Landstra, telefoonnummer: 06-20971699
 
Kan ik competitie spelen?
Natuurlijk! Naast de voorjaarscompetitie zijn er steeds meer verschillende soorten competities. Op verschillende dagen en voor elk niveau. Je kunt er alles over lezen op de website.
 
Kan ik een tennisracket huren?
We verhuren geen tennisrackets. Wanneer je tennis wilt proberen, ken je vast wel iemand van wie je een racket kunt lenen.
 
Welk tennisracket past bij mij?
Wil je kijken welk racket het beste bij jou past; de trainers van Vechtdal tennis hebben een tas met testrackets van Prins Sport. Neem gerust contact op om een racket proberen.
 
Hoe vind ik een tennismaatje?
De KNLTB Club app voorziet in een mooi systeem om een tennismaatje te vinden. Bovendien ben je met de KNLTB-club app snel op de hoogte van nieuwtjes en heb je inzicht in de agenda van de club. Downloaden kan op www.knltb.club/app
Een andere mooie mogelijkheid is om te komen tossen (lees even verder onder toss)
 
Is er ook een toss?
Op dinsdagavond is er een tossavond. Iedereen die zin heeft om te tennissen, ook al tennis je nog maar net, is welkom! We tossen en maken zo koppels om te dubbelen. Elke ronde speel je dus in een andere samenstelling. Een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en lekker ongedwongen op verschillende niveaus een balletje te kunnen slaan. Hiervoor worden een aantal banen gereserveerd. De eerste ronde start om 19.00 uur (tot 19.45 uur), ronde 2 start om 20.00 uur (tot 20.45 uur) en evt. nog een 3e ronde van 21.00 tot 21.45 uur. Natuurlijk kun je later instappen en bijvoorbeeld alleen ronde 2 of 3 meedoen. Tussendoor kun je samen, na corona, even iets drinken bij De Match. Een aantal vrijwilligers begeleiden bij toerbeurt deze toss, indien nodig spelen ze mee. Je kunt dus altijd tennissen als je komt. Heb je zin om mee te doen? Kom dan gezellig mee tossen op dinsdagavond! Opgeven is niet nodig!
 
Op maandagavond hebben we een toss voor gevorderden, dit is speciaal voor de leden met speelsterkte 6/7. Je kunt je opgeven bij Eelco Folkersma (telefoon 06-53167633)

Op maandag- en donderdagochtend is er een toss. Je bent welkom vanaf 9.00 uur en je kunt elk half uur instromen. Om half 11 drinken we gezamenlijk koffie bij de Match, om 12 uur is het einde van de tossochtend.

Kan ik een tennisbaan of padelbaan huren?
Ja dat kan! Via tennisboeker.nl en padelboeker.nl kun je een tennisbaan reserveren en betalen.
 
Ik ben op vakantie, kan ik ook tennissen?
Voor de zomermaanden hebben we een speciaal zomerlidmaatschap. Dit is ook ideaal voor als je op vakantie bent. Ben je 23 jaar of ouder dan zijn de kosten € 45. Ben je jonger dan 23 jaar, dan betaal je €20. Dit lidmaatschap is geldig in juni, juli en augustus en loopt automatisch af.
 
Kan ik ook binnen tennissen of een binnenbaan huren?
In het zomerseizoen zijn de binnenbanen ‘buiten gebruik’. Met uitzondering van omstandigheden waarin noodgedwongen uitgeweken moet worden naar binnen voor bijvoorbeeld tennisles of tennistraining, evenementen, competitie en toernooien.
In het winterseizoen kunnen de binnenbanen worden gehuurd. Dat kan in een contract (een vast tijdstip gedurende het gehele seizoen) of in de ‘losse’ verhuur. Hiervoor kun je contact opnemen met Rob Landstra, telefoonnummer 06-20971699
 
Ik heb de nieuwsbrief niet ontvangen, hoe kan dat?
Het kan zijn dat de nieuwsbrief bij je spam zit. Maar het kan ook zijn dat we je juiste e-mailadres niet hebben. Door een mail te sturen naar info@tpchardenberg.nl kunnen we dat controleren en aanpassen. Weet overigens dat je op de website altijd de nieuwsbrieven kunt teruglezen.